• Omgeving

 • Het dorp Ohé & Laak, gelegen in omgeving Limburg tussen 't prachtige Belgische Maaseik en het "witte stadje" Thorn, heeft een veelzijdig aanbod zowel op cultureel als op kunsthistorisch gebied.
  Op de fiets de Maasplassen ontdekken is puur genieten. Er ligt een netwerk van fietsroutes, grotendeels autovrij, die gekoppeld zijn aan fietsroutes in België en Duitsland.
  Ook bevinden zich in Ohé & Laak vier grote grindplassen; de Dilkensplas, de Teggerseplas (bij Laak), de Schroevendaalseplas (bij Ohé) en de Molenplas.
  De Teggerse- en de Schroevendaalseplas zijn naast prachtig wandelgebied uitermate geschikt voor de visliefhebber en de vogelspotter. Het totale maasplassengebied bestaat voor ongeveer 3500 hectare uit water.

  Bekijk ook de foto's die door onze gasten zijn gemaakt

 • De Molenplas

  Vanuit onze camping loopt u zo het prachtige wandelgebied in genaamd de Molenplas.

  Bloem- en kruidenrijke wandelroute (5.8 km) rond de Molenplas bij Stevensweert. Wandel hier ook eens buiten de paden: het kan, het mag! Geniet van de uitzichten vanaf heuvel en vogelkijkplatform, bezoek de Hompesche Molen en sta eens stil bij het bijzondere Bomenmonument.

 • Wijngoed Thorn

  In 2001 is Wijngoed Thorn begonnen met het telen van druiven en het maken van wijn in het Limburgse stadje Thorn. Inmiddels beslaan deze wijngaarden ruim 6,5 hectare en maken ze de volgende wijnen: Auxerrois, Pinot Gris, Riesling, Pinot Noir Rosé, Dornfelder, Frühburgunder, Pinot Noir Barrique, Pinot Brut en Pinot Gris Late Harvest.

  Op 10 januari 2018 erkent de Europese Commissie formeel de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) van het wijnbouwgebied ‘Maasvallei Limburg’.

 • Shoppen in Limburg

  In de omgeving van de Sangershoeve liggen diverse grote winkelcentra die ruimte bieden aan speciaalzaken en unieke winkels waar je heerlijk kunt shoppen. En tijdens de weekmarkten en braderieën zijn de winkelcentra extra bruisend. Op fiets afstand liggen bijvoorbeeld de Designer Outlet Roermond (16 km) en Maasmechelen Village in België (20km).

 • Kasteel Hasselholt

  Hasselholt ('het Geudje') is een prachtig kasteeltje dat particulier eigendom is.
  Het heeft een jaartalsteen uit 1548 en een mooie Maaslandse renaissancegevel uit 1651. Het kasteel werd oorspronkelijk opgetrokken uit een laatgotische stijl met hier en daar stukjes renaissance.
  Met de restauratie in 1970 is het behoorlijk opgeknapt en zeker de moeite waard om er eens langs te fietsen of te wandelen.

 • Hompesche Molen

  Deze uit 1722 dateerende molen is een stellingmolen.
  Graaf Reinier Vincent van Hompesch, die sinds 1719 eigenaar werd van de heerlijkheden Stevensweert en Ohé & Laak, liet deze grote stellingmolen bouwen voor 2625 rijksdaalders.
  De molen is met de wieken meegerekend 37 meter hoog en telt 8 verdiepingen. Deze zijn te bereiken via smalle, steile trappen.
  Het onderste gedeelte diende vroeger als gevangenis; daarboven is de entree waar zich een oliemolen bevond. Vervolgens waren er zolders voor de graanopslag.

 • Plaatsen in de omgeving Limburg

  U kunt in het Streekmuseum te Stevensweert kennismaken met het roerige en indrukwekkende verleden van het vestingsstadje Stevensweert. 
  In het witte stadje Thorn kunt u genieten van de rijke historie, de mooie straatjes met de bekende witte huizen en mooie doorkijkjes.
  Een bezoekje aan cultuurhistorische stad Maaseik met haar gezellige terrasjes en goede restaurants mag natuurlijk niet ontbreken aan uw vakantie. Deze plaatsen zijn allen op fietsafstand.